top of page
Oogmeting bij Juwelier Volman.jpg

Hoe gaat de oogmeting? Wij leggen het uit in 4 stappen

Onze gediplomeerde medewerkers voeren de oogmeting in 4 stappen uit.

1. Intake

Bij de intake bespreken we jouw klachten en wensen. Ook bekijken we aan welke eisen een eventuele bril of contactlenzen in jouw dagelijks leven moeten voldoen.

2. Globale oogscreening

Bij de globale oogscreening voeren wij een automatische oogmeting uit om de voorlopige oogsterkte te bepalen en voeren we een oogdrukmeting uit. Dit is een belangrijke risicoscan voor glaucoom, oftewel verhoogde oogdruk

3. Oogmeting

Tijdens de oogmeting bepalen wij jouw oogsterkte en kijken we of er cilindrische afwijkingen zijn. Ook meten we jouw gezichtsscherpte.

Als het nodig is voeren wij aanvullende testen uit om de samenwerking tussen de ogen te onderzoeken, het convergentievermogen te bepalen. Daarnaast wordt het (voorste deel van het) oog met een speciale microscoop bekeken.

Tot slot worden worden het aanmeten van jouw ultra persoonlijke glazen nog 7 aanvullende metingen aanvullende gedaan met onze Vissioffice apparatuur. Zo stemmen we de glazen en het montuur optimaal af op jou!

4. Persoonlijk advies

Na de oogmeting geven wij jou een persoonlijke advies over welke kijkoplossingen het beste bij jouw situatie en oogsterkte passen. Dit hoeft niet altijd een bril te zijn. Contactlenzen kunnen bijvoorbeeld ook een mogelijkheid zijn. 

Professionele oogmetingen en controles door onze gediplomeerde opticien of optometrist

Moeite met zien dichtbij, veraf of allebei? Kom dan langs voor een uitgebreide oogmeting door onze gediplomeerde opticien of optometrist. Door onze jarenlange ervaring te combineren met onze moderne, computergestuurde apparatuur ben je er zeker van dat wij je helpen bij het vinden van de beste kijkoplossing.

De oogmeting is gratis bij aanschaf van een complete bril en/of lenzen. Ook kunnen wij jouw contactlenzen controleren.

Eventuele afwijkingen zoals een verhoogde oogdruk en staar kunnen door onze optometrist tijdig gesignaleerd worden. Wij werken samen met huisartsen en oogartsen in de regio. Ook zijn we in bezit van het certificaat van het Oogzorgnetwerk van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Kortom, een garantie voor optimale oogzorg

 

En weet je eenmaal welk soort glazen en welke sterkte je nodig hebt? Dan kunnen wij u ook adviseren over een passend montuur.

Wil je er zeker van zijn dat er tijd is voor jouw oogmeting? Maak dan een afspraak in winkel of neem contact met ons.

Het aanmeten van jouw contactlenzen: 6 stappen!

Het aanmeten van jouw contactlenzen gaat deels hetzelfde als het aanmeten van een bril. Die werkwijze is ook op deze pagina beschreven. 

Stap 1 (intake) en 2 (globale oogscreening) zijn hetzelfde als bij een oogmeting voor een bril. Bij stap 3 (oogmeting) is er geen sprake van 7 aanvullende metingen.  

Stap 4 t/m 6 zijn anders wanneer je contactlenzen komt laten aanmeten. 

4. Check van je ooggezondheid

Bij deze check bekijken we uitgebreid jouw ogen. Dit doen we met een spleetlamp, een speciale microscoop. De controle vindt plaats op onder anderen oogontstekingen, littekentje, droge ogen en/of andere onregelmatigheden.

5. Keuze voor passende lenzen

Op basis van de sterkte en de conditie van je ogen én jouw eigen (draag)wensen bepalen we het type lens dat het meest geschikt is. Van deze lenzen bestellen we dan een gratis proefset.

6. Instructie voor het gebruik en controle van de paslenzen

Zodra de proeflenzen binnen zijn plannen we een afspraak voor een contactlensinstructie. Ook controleren we de passing. Tijdens de instructie leren we je hoe je je lenzen in- en uit moet doen. Ook geven wij advies over het schoonmaken en hygiënisch bewaren van je lenzen. 

Als je de lenzen in hebt gedaan, controleren we of je met de lenzen goed kunt zien en of deze goed passen. Een goede passing is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ogen op lange termijn gezond blijven. Soms is het nodig om nog iets aan de passing te veranderen. Wij plannen dan een vervolgafspraak in. Pas wanneer het zicht en de passing optimaal zijn gaan wij over tot het bestellen van de definitieve lenzen.

Controle lenzen
Optometrist Volman Wehl.jpg

Gecertificeerd door het Oogzorgnetwerk

Oogzorgnetwerk-volman-wehl.png

Het controleren van jouw contactlenzen is belangrijk!

Gezonde ogen zijn een kostbaar bezit. Als je contactlenzen draagt is het belangrijk dat je regelmatig de conditie van je ogen laat controleren. Ook als je geen oogklachten hebt.

 

Bij een contactlenscontrole kijken we naar:

  • is de sterkte van de lenzen nog goed?

  • hoe is het met de gezondheid van de ogen gesteld?

  • zien we geen (contactlensgerelateerde) problemen, zoals geïrriteerde ogen, ingroeiende oogvaatjes of infecties?

  • zijn er speciale adviezen nodig op basis van wat we zien?

 

Bestel je je contactlenzen bij ons, dan kun je elk halfjaar je ogen en lenzen laten controleren. Dit is een gratis service voor onze contactlensklanten. Ook kun je bij vragen of klachten over jouw lenzen altijd tussendoor een extra afspraak maken.

Geen vaste klant, maar wel een meting of controle laten doen? Dat kan >

bottom of page